Producties

SEIZOEN 2009-2010

 

Heren van de Thee

Hummelinck Stuurman Theaterbureau

Rudolf Kerkhoven voert een strijd om een theeplantage te vestigen in Midden-Java. Hij wordt daarbij tegengewerkt door de natuur, zijn vader, broer en zwager.

La Voix Humaine

Toneelgroep Amsterdam

Een vrouw belt voor de laatste keer met haar ex-geliefde. Hij verbrak hun relatie enkele dagen eerder. De vrouw probeert vergeefs de lijn open te houden.

Ultimo

Het Nationale Toneel en Orkater

Ultimo is een dromer met een curieuze obsessie: de aanleg van het volmaakte autorace-circuit. Prinses Eliziveta was eens Ultimo's grote, onbeantwoorde liefde.

Gif

NT Gent

Tien jaar na hun scheiding ontmoeten een man en een vrouw elkaar voor het eerst weer, op de plaats waar hun enige kind begraven ligt.

Opening Night

Toneelgroep Amsterdam en NT Gent

Vlak voor de première is Myrtle Gordon getuige van de dood van één van haar trouwste fans, Nancy. Ze kan beelden van het ongeluk niet vergeten.

Koning Lear

Het Ro Theater

De oude vorst Lear wil zijn rijk verdelen onder zijn drie dochters. Degene die het meeste van hem houdt zal grootste deel krijgen.

SEIZOEN 2008-2009

Geslacht

Het Toneel Speelt

Een kinderloos echtpaar houdt met grote moeite een jarenlang huwelijk in stand. Ze hebben geen antwoord op het leven en zijn verpest door cynisme en consumentisme.

De Koopman van Venetië

De Theater Compagnie

In Venetië is geld de maat van alle dingen. De jonge edelman Bassanio wil geld lenen van zijn vriend Antonio, om de knappe en rijke Portia het hof te maken.

Het Temmen van de Feeks

Toneelgroep Amsterdam

Katharina staat bekend als de feeks. Dit alles in tegenstelling tot haar zus Bianca die echter niet mag trouwen, voordat er voor Katherina een man gevonden is.

Op Hoop van Zegen

Het Toneel Speelt

Kniertje heeft haar man en twee zonen verloren aan het water. Reder Bos wil de overgebleven zonen, Barend en Geert, allebei meenemen op zijn schip Op Hoop van Zegen.

Kasimir en Karoline

NT Gent

kasimirenkaroline_thumb

Vlak voor de première is Myrtle Gordon getuige van de dood van één van haar trouwste fans, Nancy. Ze kan beelden van het ongeluk niet vergeten.

Blackface

Orkater

De blanke Isabel staat aan de vooravond van haar huwelijk. Zij moet tegen haar zin trouwen met een man die haar vader heeft uitgekozen. Dan wordt zij verliefd op de zwarte Tristao.